Kur korumalı mevduatın maliyeti 37,2 milyar TL'ye çıktı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kur korumalı mevduatta tasarruf sahiplerine merkezi bütçeden ödenen kur farkı Haziran ayı itibariyle 37,2 milyar TL'ye yükseldi.

Kur korumalı mevduatta tasarruf sahiplerine merkezi bütçeden ödenen kur farkı Haziran ayı itibariyle 37,2 milyar TL'ye yükseldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun son verilerine göre bu enstrümanda 1,04 trilyon lira birikti.

Haziran ayı kur korumalı mevduat ürününün bütçeye etkisi açısından en maliyetli ay olarak öne çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın TV100 haberinde de yer alan bütçe verilerine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Dövize dönüşüm hesapları hariç kur korumalı mevduatta tasarruf sahiplerine Haziran ayında 16,1 milyar TL'lik kur farkı ödemesi yapıldı.

Mayıs ayında Dolar/TL kurunda aylık olarak yüzde 10'u aşan yükseliş kaydedilirken, Haziran ayında da yüzde 2'ye yakın prim izlenmişti. Yılın ikinci çeyreğinde ise dolar/TL yüzde 14 yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.