Kültür ve Turizm Bakanlığı 700 personel alımı tarihi belli oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bakanlığa personel alımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy açıklamalarında 700 arkeolog, sanat tarihçisi ve restoratör alımının 2021 yılının sonu itibariyle gerçekleştirilmiş olacağını belirtti. Bu doğrultuda personel alımları 125 kazı alanının da programa dahil edilmesiyle ilave 350 uzman personel de dahil edilecek ve toplamda 700 istihdam yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy personel alımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy açıklamalarında 125 kazı alanının da programa dahil edilmesiyle ilave 350 uzman personel de dahil edildiğinde 700 personel alımı yapılacağını vurguladı. Bu doğrultuda personel alımları 2021 yılının sonunda gerçekleştirilecek ve alımlar arkeolog, sanat tarihçisi ve restoratör alanlarında olacak.

İSTİHDAM BİLGİLERİ VERİLDİ 

Bakan Ersoy Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptı ve İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileyerek istihdam hakkında da bazı bilgiler verdi.

Bakan Ersoy açıklamalarının devamında Kültürel varlıkları gün yüzüne çıkaracak 157 kazı çalışmasının ülkenin çeşitli yerlerinde devam ettiğini belirterek 157 arkeolojik kazı çalışmasının 125'inin Türk kazı başkanlıklarınca, 32'sinin yabancı kazı başkanlıklarınca sürdürüldüğünü vurguladı.

2021 YILI SONUNDA YAPILMIŞ OLACAK

2020'de Kovid-19 salgınına yönelik tedbirlere rağmen arkeolojik kazı ve yüzey araştırması sayısı 500'ü aştığını belirten Bakan Ersoy Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kurumların destekleri ile 2019 yılında başlatılan 12 aylık kazı programına dahil olan kazı başkanlığı sayısı bu yıl 3 kat artırılarak 20'den 62'ye çıkarıldığını vurguladı.

2021 yılı sonunda 125 kazı alanının da bu programa dahil edilmesiyle ilave 350 uzman personeli de dahil edildiğinde 700 personel alımı yapılacağını belirten Bakan Ersoy bu personel alımlarının arkeolog, sanat tarihçisi ve restoratör kadrolarında 2021 yılı sonunda gerçekleştirilmiş olacağını vurguladı. (kaynak:kamupersoneli)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.