Kripto para borsası Thodex'in kurucusunun yurt dışına kaçtığı iddia edildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kripto para alım satım platformu olarak faaliyet yürüten Thodex adlı borsada işlemler 24 saati aşkın süredir durduruldu.

Borsadaki kullanıcıların sosyal medyadaki tepkilerinin üzerine Thodex'in Twitter hesabından ilk olarak "planlı bakım yapılacağı" ileri sürüldü. Ardından firmanın bir ortaklık sürecinde olduğu iddia edilerek, "4-5 iş günü boyunca işlemlerin duracağı" söylendi.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in "yaklaşık 2 milyar dolarla dün akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıktığı" iddia edildi.

İddialar üzerine #Thodex etiketi Twitter'da TT oldu.

Borsanın kapanmasıyla 391 bin aktif yatırımcı mağdur oldu. Yatırımcıların avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Özer'in Tayland'a gitmiş olabileceğini ileri sürdü.

Thodex

Twitter/thodexofficialCopyright: Twitter/thodexofficial

Thodex'ten yapılan açıklamada işlemlerin "4-5 iş günü duracağı" söylendi.

Avukat Kılıç, Thodex'te birkaç gündür para transferi sıkıntısı olduğunu, en son sitenin kapatıldığını ve yatırımcılar arasında panik başladığını söyledi.

Özer, "Borsada aylık 100 milyar liralık yani yaklaşık 12 milyar dolarlık işlem hacmi olduğunu öğrendik. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın buharlaştığını hesaplıyoruz. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ThodexKripto Para Borsası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.