Konutta Faizler Düştü, Gayrimenkul Sektörü Daha Hızlı Toparlanabilir!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kamu bankaları tarafından açıklanan kredi paketlerinde konut desteğinin de yer alması; gayrimenkul sektörünün daha hızlı toparlanması adına “umut verici bir gelişme” olarak karşılandı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, “Bankaların sunduğu desteğin; gayrimenkul sektörünün daha hızlı toparlanabilmesi adına umut verici bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Bu karar, sektörün pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıları aşması için önemli bir adım olacak” dedi.

Pandeminin ardından başlayan normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için kamu bankalarının hazırladığı kredi paketlerinde konut desteği de yer aldı. Sağlanan destek; sektör temsilcileri tarafından da “önemli bir adım” olarak nitelendirildi. Yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa ile gayrimenkul sektöründe yeni bir dönemin kapılarını aralayan Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel de konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; gayrimenkul sektörünün pandemi nedeniyle yaşanan talep daralmasının en çok etkilediği sektörler arasında bulunduğunu söyledi.

“Geniş bir kullanıcı kitlesine yayılmalı”

Kamu bankaları tarafından hazırlanan kredi paketlerine değinen Karayel, pandemi sürecinin ardından konut kredi faiz oranlarının düşürülmesinin yerinde ve son derece mantıklı bir karar olduğunu söyledi. Karayel, “Bu karar, sektörün pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıları aşması için önemli bir adım olacak. Karar ile beraber, kredi başvuru süreçlerinin de daha hızlı olması gerektiğini düşünüyorum. Başvuruların onaylanma süreçlerinin pratikleştirilerek, geniş bir kullanıcı kitlesine yayılmasını sağlamanın faydalı olacağı kanaatindeyim” açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.