Kömür fiyatlarında yüzde yüze varan artış!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kış ayları yaklaşırken, kömür fiyatlarındaki artış, akıllara "Dar gelirli vatandaş nasıl ısınacak" sorusunu getirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir yıl içindeki doğal gaza yüzde 50’ye yakın zam yapılmasının ardından, kışlık yakacak kömüre gelen zamların da el yakmaya başladığını söyledi. 

ANKA'da yer alan habere göre, Geçen yıl tonu 1200 TL olan Afrika ithal kömürünün bu yıl 2 bin 600 liraya kadar yükseldiğine dikkat çeken Gürer, kaloriferde yakılan Rusya’dan ithal edilen kömürün de 210 dolardan 320 dolara çıktığını belirten Gürer, "Kış sert geçerse vatandaş yandı. Büyük kentlerde doğalgaz faturası, dar gelirlileri de kömür faturası çarpacak. Bu gidiş iyi gidiş değil. Fahiş fiyat artışına kim dur diyecek? Vatandaş kışın tezek mi yakacak" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, doğalgaz ve kömür fiyatlarındaki artışlar nedeniyle vatandaşın bu kışı çok daha zor geçireceğini söyledi. GÜrer, geçen yıl fiyatı 1200 TL civarında olan kömürün bu yılın mart ve nisan aylarında 1300 TL arasında satıldığını anımsattı.

Gürer, “Kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde kömür fiyatları anormal derecede artış gösterdi. Kimi bölgelerde, türünü göre Afrika ithal kömür 2 bin 500 TL ila 2 bin 600 TL arasında satışı yapılıyor. Kömürde yüzde 100’e varan artış var. Rusya’dan ithal kalorifer kömürü geçen yıl 210 dolar olan fiyatta bu yıl 340 dolara çıktı. Kömürde sobadan önce Vatandaşın cebini yakıyor. Bu zamlara kim dur diyecektir” değerlendirmesini yaptı.

"KÖMÜRDE FİYATLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR, İKTİDAR SEYREDİYOR"

Doğalgaza, kömüre, temel tüketim maddelerine, gıda ürünlerine, elektriğe gelen zamlar alıp başını gittiğini dile getiren CHP'li Gürer, şunları söyledi:

“Dar gelirli ve sabit gelirli vatandaşın geliri yerinde sayarken, hayatını idame ettirmesi için satın alması gereken ürünler sürekli zamlanıyor. Ülkemizde çoğunluğu emekli ve asgari ücretli olmak üzere nüfusun yarıya yakını dar gelirlidir. Bu insanlar, yüzde 100 artış olan kömürü nasıl alacaklar? Kışın tezek mi yakacaklar? Doğalgaz faturaları, elektrik faturaları vatandaş bakmaya korkuyor. Her ay farklı ve zamlı fiyatlardan dert yanıyor. Kömürde fiyatlar aldı başını gidiyor. İktidar seyrediyor.”

CHP’li Ömer Fethi Gürer, vatandaşların bazı kömürlerin de içeriğinde sorun olduğunu söylediklerini belirterek, "Vatandaşlar, 'Kış sert geçerse ne yapacağımızı bilemez haldeyiz, yorgana, battaniyeye sarılıp yatacağız' diyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ZamKömürFiyatları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.