Kırşehirli çiftçi isyan etti: "Borcum var gırtlağıma kadar. Beş kuruş para kazanamıyorum!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kırşehirli bir çiftçi, “Borcum var gırtlağıma kadar. Tarım Kredi’ye borç. Ahmet’ten para aldım, borç. Mehmet’ten borç. 5 kuruş para kazanamıyorum” diyerek isyan etti.

CHP Kırşehir Milletvekili Metih İlhan’a sorunlarını anlatan çiftçiler borçlarından dert yandı.

İlhan, seçim bölgesi Kırşehir’in Mucur ilçesinde yurttaşların sorunlarını dinledi.

Yeniçağ'da yer alan habere göre; girdi maliyetleri nedeniyle ürün ekemez duruma geldiklerini anlatan bir çiftçi, günlük olarak elektrik, mazot, gübreye zam geldiğini belirterek, “Zam oğlu zam. İyi kötü borç kredi bulduk. O pancarı ekelim. Buyurun gidelim. O pancar et oldu et. Çürüdü ya tarlada. Almadılar. Gün vermiyor (alım için)” dedi.

Çiftçi, Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne borcu olduğunu kaydederek, “Borcum var gırtlağıma kadar. Tarım Kredi’ye borç. Ahmet’ten para aldım. Borç. Mehmet’ten borç. 5 kuruş para kazanamıyorum. Tarlayı da satacağım” diye vurguladı.

Çiftçi, “Bunun işi bitti ya” diyerek, AKP’ye oy vermeyeceklerini ifade etti. Çiftçi, emekliye verilen maaşın da düşük olduğunu kaydederek, “Emekliye bir şey yok. Adam bin 800 lira parayla geçinebilir mi?” diye sordu. Çiftçi, CHP’li İlhan’a “İnşallah başa geçersiniz. Arkanızdayız. Kafanızı yormayın. Yeter ya. 50 senedir bir insan olamaz ya 50 senedir. Bir tane de Ahmet, Mehmet ağa olsun” diye konuştu.

Bir emekli yurttaş ise İlhan’a şeker ve mazot fiyatlarının artmasından şikayet ederek, “Böyle bir durum olmaz ya. Vatandaşın hali perişan. Evine ekmek götüremeyen. Şu fakir adam evine ekmek götüremiyor... Biz sandıkta çözümü bulacağız. Yeter artık” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.