Kira Artışları Yüzde 400'e Vardı!

Ticari gayrimenkul kiraları son iki yılda hızla yükseldi, küçük işletmeleri olumsuz etkiledi. TESK, kira artışlarını sınırlamak için düzenleme çağrısı yapıyor. KOBİ'lerde kira yükselişi yüzde 400'e varıyor. İlanlarda kalma süreleri uzadı, piyasada belirsizlik hakim...

Ticari gayrimenkullerdeki kira bedelleri, son iki yılda enflasyon etkisiyle hızla yükseldi. Yüksek kiralar özellikle küçük işletmeleri olumsuz etkiledi.

Küçük işletmeciler, mülk sahiplerinin TÜFE'nin çok üzerinde kira artışı talep ettiklerini belirtiyor ve bu durumun işlerini zorlaştırdığını dile getiriyorlar.

ESNAFLARIN ÇAĞRISI
Ekonomigazetesi'nin haberine göre Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, kira bedellerinin son dönemde esnaf için büyük bir endişe kaynağı haline geldiğini belirtti. Palandöken, esnafın büyük bir kısmının kirayı karşılamak için ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayamamak zorunda kaldığını ifade etti. Palandöken, ticari gayrimenkullerde kira artışlarının sınırlandırılması gerektiğini ve bu konuda düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

KOBİLERDE KİRALARDA YÜKSELİŞ
Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, özellikle KOBİ'lerde kiraların hızla yükseldiğini ve bu durumun işletmeler üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu belirtti. Aslantaş, kira bedellerindeki artışların bazı durumlarda yüzde 400'e varan seviyelere ulaştığını ifade etti.

İLANLARDA KALMA SÜRESİ UZADI
Zingat Satış ve Ticari Genel Müdür Yardımcısı Eser Karaismailoğlu, ticari gayrimenkul kiralarındaki hızlı artışların ilanlarda kalma sürelerini uzattığını belirtti. Karaismailoğlu, yüksek kira talebi nedeniyle işletmeci ve mülk sahibi arasında ihtilafların yaşandığını ve piyasada ilanlarda kalma sürelerinin genellikle 90 günün üzerine çıktığını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.