Günlerdir yük indirmeyi bekleyen kamyoncunun gözü 1 Haziran'da..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Esnafın gözü 1 Haziran’da pandemi yasaklarına ilişkin alınacak kararlarda. Kamyoncular da yasakların kalkmasını ve günlerdi arabalarında duran yükü boşaltmayı bekliyor. Kendilerine maddi destek verilmediğini kaydeden kamyoncu İsmail Demir, “Devlet alır, vermez ki. Ağalık dönemi, ağalar hep alır, vermez” dedi.

Esnafın gözü 1 Haziran’da atılacak normalleşme adımlarında. Lokantalar, kafeler ve pazar yerlerinin açılması toptan ürünlerin geldiği hal esnafının da beklentisi. Bu beklentinin içine giren meslek sektörlerinden biri de kamyon ve TIR şoförleri çünkü getirdikleri mallar satılmadığı için günlerce gittikleri illerde beklemek ve cepten harcama yapmak zorunda kalıyorlar.

Ankara Toptancı Hali’ne mal getiren şoförler, günlerdir malların indirilmesini bekliyor. Kimisi bir haftadır halde, kimisi de 5’inci gününde mallarını indirebilmiş. Kamyoncular halde yemeklerini de kendileri yapıyor ve evlerine dönmenin özlemini yaşıyorlar.

Kamyoncu Nesimi Şen, 17 günlük kapanma döneminde halde malın “ağzına kadar çakılı” durduğunu söyleyerek, esnafın dükkanını açmasıyla kendilerinin de iş yapabileceğini anlattı. Günlerdir halde yükünü boşalmasını bekleyen arkadaşları olduğunu dile getiren Şen, “Mal satılacak ki gitsin tarladan getirsin. Tarlada desen orada da mal öyle yatıyor” dedi. 1 Haziran’da yasakların kalkması beklediklerini kaydeden Şen, maddi olarak dayanacak halleri kalmadığını vurgulayarak, “Kamyoncunun da hiçbir esnafın da dayanacak hali kalmadı” diye konuştu.

"AÇILMA OLMAZSA MAL TAŞIMAYACAĞIM"

Kamyoncu Mehmet Özyüren pandemi sürecinde geçinemediklerini aktararak, mazot ve lastik fiyatlarından şikayet etti. Getirdikleri ürünlerin satılmadığı için günlerce halde beklediklerini söyleyen Özyüren, devletin kendilerine yardım da yapmadığını kaydetti. Özyüren, yükledikleri yükü gideceği yere ulaştırana kadar 600 liraya yakın para verdiklerini dile getirerek, “Haraç veriyoruz ya. Komisyonu, istifi, nakliyatı, kantarı, hala giriş parası. Bekle de bekle” dedi. Özyüren, 1 Haziran’da açılma olmazsa artık mal taşımayacağını ve “kuru yüke” gideceğini söyledi.

"DEVLET VERMEZ, ALIR"

Kamyoncu İsmail Demir de 5 gündür yükünü boşaltmayı bekliyor. Pandemi döneminde evde yattıklarını ve ellerinde olanla geçinmeye çalıştıklarını aktaran Demir, devletin kendilerine maddi destek vermediğini kaydederek, “Devlet alır, vermez ki. Ağalık dönemi, ağalar hep alır, vermez” dedi.

Kamyoncu Salih Çavla da pandemini maddi sıkıntılar içinde geçtiğini aktararak, 1 Haziran’da yasaklar kalmaz ve yaşadıkları sıkıntılar sürerse arabasını satabileceğini söyledi. Çavla, trafik cezalarından da şikayet ederek, “En düşük ceza 128 lira. Bir de 20 puan ehliyetten gidiyor. 5 kez yesen, ehliyet yok” diye konuştu.

Anka Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.