Gıda fiyatları neden artıyor?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çarşı pazardaki sepetle,TÜİK'in enflasyon sepeti arasında ciddi bir fark var. Gıda ürünlerindeki mevsimsel fiyat artışları dudak uçuklatıyor. DW Haber'e konuşan uzmanlara göre sorun, yerli ürünlerde değil, üretimi tepeden tırnağa dışa bağımlı hale getiren yaklaşımda.

Çarşı pazardaki sepetle,TÜİK'in enflasyon sepeti arasında ciddi bir fark var. Gıda ürünlerindeki mevsimsel fiyat artışları dudak uçuklatıyor.

DW'ye konuşan uzmanlara göre sorun, yerli ürünlerde değil, üretimi tepeden tırnağa dışa bağımlı hale getiren yaklaşımda.

Türkiye’de meyveden sebzeye, bakliyattan ete kadar ürün fiyatlarında hızlı yükseliş sürüyor. Gerçek enflasyon ile tüketicinin karşılaştığı enflasyonun farklı olduğu tartışmaları devam ederken çarşı pazar el yakıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre eylül ayında yıllık enflasyon yüzde 11.75 seviyesinde gerçekleşti. Ancak resmi veriler, en çok tüketilen gıda maddelerindeki artışın enflasyon oranının üzerinde olduğunu gösteriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.