EYT ne oldu? EYT'lilerin ilk maaşları Haziran'a mı kaldı?

Deprem ve ardından TBMM'nin açılışının ertelenmesi EYT'lilerin ilk maaşlarına ulaşmalarını da geciktiriyor. EYT'liler maaşlarını ne zaman alacaklar? EYT'den emekli olmak isteyenler ilk maaşlarını almak için sabırsızlanıyor. EYT son durum görüşler ortaya atılırken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, "Emeklilik başlangıcı nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı!" dedi.

EYT düzenlemesinin 21 Şubat'ta başlayacak TBMM görüşmelerinde masaya yatırılması beklenirken, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün ikinci kez Meclis çalışmalarına ara verildiğini duyurdu. Böylece düzenleme mart ayına kaldı.

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT), vatandaşları ilgilendiren EYT düzenlemesi, Ocak ayında TBMM'ye gelmişti. 7 Şubat'ta Meclis'te yapılacak görüşmelerin ardından yürürlüğe girmesi beklenen EYT düzenlemesi görüşmeleri, 6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli iki büyük deprem sonrasında Meclis'in ara vermesiyle ertelenmişti.

TBMM çalışmalarının 28 Şubat'ta başlayacağı belirtilirken, EYT düzenlemesine ilişkin SGK Uzmanı Özgür Erdursun'da Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunarak, EYT'lilerin ilk maaşını bahar-yaz aylarında alabileceğini söyledi. Erdursun'un Halk Tv haberinde yer alan paylaşımı şöyle:

"EYT Mart, Emeklilik başlangıcı Nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı!"

EYT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EYT yasanın Meclis'ten geçmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından başvuruların başlaması bekleniyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

EYT ŞARTLARI NELER?

EYT için öncelikli olarak 9 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi şartı bulunuyor. EYT'de kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl olarak yer alıyor. EYT'de yaş şartı bulunmuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.