Emekli ve memur temmuz zammı netleşti!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

2022 emekli ve memur temmuz zammı için sadece 2 enflasyon verisi kaldı. Emekliye ve memura temmuz zammı ile birlikte, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde yakınına bakan, hasta desteği gibi birçok kalem aylığa da zam gelecek. İşte 'emekli ve memur ne kadar temmuz zammı alacak?' sorusunun yanıtı...

Temmuz ayı, milyonlarca emekli ve memur ile birlikte diğer kesimler için de zam ayı niteliğinde olacak. Yılın ilk 6 aylık enflasyon verileri baz alınarak gerçekleşen temmuz zammı oranları netleşmeye başladı. Bu kapsamda; 65 yaş aylığı ve engelli maaşı alanlar ile beraber emekli, memur maaş zammı tablosu da ortaya çıktı.

Emekli ve memur temmuz zammı netleşti! İşte o rakamlar - Resim: 3

MEMURA VE EMEKLİYE ENFLASYON FARKI

Memur ve memur emeklilerine yüzde 7 zam ve 2022'nin ilk 6 aylık dönemindeki enflasyonun yüzde 7.5'i aşan kısmı kadar fark yansıtılacak.

Memur maaşlarındaki artış, ayrıca yaşlıların, engellilerin, evde yakınına bakanların gelirlerine etki edecek.

İlk 4 aylık enflasyon yüzde 31.71 çıkarken, memur ve emeklilerine yüzde 24.21 fark oluştu.

Takvim'in haberine göre; 4 ayda Temmuz zammı yüzde 31.21'e ulaştı. Geriye 2 enflasyon verisi kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.