Dolar 6,05'in üzerinde

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Güne sanayi üretim endeksinin beklentilerin üzerinde yükseldiği verisiyle başlayan dolar/TL kuru, 6,05 seviyesinin hemen üzerinde seyrediyor.

Yurt içi piyasalarda sanayi üretimi verisinin açıklandığı günde, İdlib'le ilgili gelişmeler ve açıklamalar yakından takip ediliyor. Küresel piyasalarda ise koronavirüsün yayılma hızında son günlerde yaşanan yavaşlama yerini yeniden yükselişe bırakması satışları artırdı. Özellikle Asya borsalarında koronavirüse dair artan endişelerle satış ağırlıklı bir seyir izlendi.

Dolar 6,04-6,05 seviyelerinde güne başladı

Dünya ekonomi muhabirinin haberine göre, Saat 13:50 itibarıyla dolar/TL 6,0560'tan işlem görürken; euro/TL ise 6,5925'tan el değiştiriyor. 

Dolar/TL kuru için aşağı yönlü hareketlerde destek seviyeleri 6.0300, 6.0020 ve 5.9800 olarak ön plana çıkarken; yukarı ataklarda ise 6.0500, 6.0615 ve 6.0800 seviyeleri dikkat çekiyor. 

Aralık ayı sanayi üretimi yüzde 8,6 arttı

Aralık ayında yıllık bazda yüzde 6.7 artması beklenen sanayi üretimi yüzde 8.6 artış gösterdi. Arındırılmamış verilere göre ise sanayi üretimi artışı yüzde 9,6 olarak hesaplandı. Merkez Bankası ise saat 14:30'da haftalık menkul ve parasal verilerini duyuracak.

Ekonomik takvimde, ABD cephesinden bugün gelecek olan enflasyon verileri de takip edilecek. 

Anahtar Kelimeler:
Dolar KuruUSDSerbest Piyasa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.