Dijital Paralar Devlet Eliyle Kurumsal Hale Getiriliyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Eylül ayına işaret ederek “Pilot uygulamaya başlayacağız ve açıklama yapacağız” dedi.

Ekonomistler, dijital paralara herhangi bir merkeze bağlı olmadıkları ve kurallarının bulunmadığı için temkinli yaklaşılması gerektiğini savunurken, bu birimlerin hayatımıza girdiğini kabul etmemiz ve kendi şartlarımızı oluşturmamız gerektiği üzerinde duruyor.

DÜNYADA DİJİTAL PARA KONUSUNDA ÜLKELER KENDİ ÇÖZÜMLERİNİ ARIYOR

Tele1'de yer alan habere göre, dijital para madenciliğinin kullandığı enerjilerin çokluğu İran gibi bazı ülkelerde elektrik kesintilerine yol açsa da Hindistan gibi ülkelerde kullanılması yasaklansa da var olmaya devam edeceği çok açık.

MERKEZ BANKALARI KENDİ DİJİTAL PARA BİRİMLERİNİ OLUŞTURMAYA YOĞUNLAŞTI

ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası, kendi dijital para birimini oluşturmak için çalışmalara başlamış durumda.

Türkiye’de de benzer bir hazırlık söz konusu.

Daha önce yine Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından duyurulan dijital para çalışmaları ile ilgili TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Enflasyon Raporu 2021-III” bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, gelinen aşamayı gözler önüne serdi.

DİJİTAL PARADA PİLOT UYGULAMA EYLÜLDE BAŞLATILACAK

Kavcıoğlu, tüm dünyanın odağında olan dijital para çalışmalarının Türkiye’nin de odağında olduğunu “Dijital paralarla ilgili çalışmalarımız yoğunlukla devam ediyor. Eylül ayı gibi pilot uygulamaya başlayacağız.” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.