Çin firmaları, neden Türkiye'deki savunma sanayi fuarına akın etti?

IDEF 2023 Uluslararası savunma sanayii fuarına Çinli firmalar çıkarma yaptı.

Türkiye'nin iki yılda bir düzenlediği uluslararası savunma sanayi fuarına  Çin 74 şirket gönderdi.

IDEF 2023 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 25 Temmuz’da İstanbul’da başladı. Fuara, 55 ülkeden bin 461 savunma sanayii şirketi katılım sağladı. Fuarda, Çin merkezli 74 firma yer aldı. TURDEF Medya Kuruluşu Başkanı Özgür Ekşi, Defense News haber sitesine Çin'in fuara katılma amacına ilişkin demeç verdi ve dikkat çeken bir iddiada bulundu.

ÇİN, TÜRKİYE'DE ÜRETİP NATO'YA SATACAK!

Ekşi, Çinli firmaların Türkiye'deki savunma şirketlerini satın alıp kendi teknolojilerini Türkiye'de üretmek ve NATO ülkelerine satmak istediğini dikkat çekti. Ekşi, "Çinliler, esas olarak uzun vadeli hedeflerine uygun olarak Türk şirketlerini satın almak amacıyla geliyor. Çinli şirketler Türkiye'de düşük üretim maliyetlerinin tadını çıkaracaklar. NATO standartlarında sistemler üretecekler ve NATO sistemlerini kullanan pazarları hedef alacaklar" açıklamasını yaptı.

"ÇİN, TÜRK SAVUNMA ŞİRKETLERİNİ SATIN ALMAKLA İLGİLENİYOR"

Öte yandan, Güvenlik Uzmanı Eugene Kogan, Çin merkezli şirketlerin, NATO ülkelerine açılmak için Türk şirketlerini satın almaya çalıştıklarına dikkat çekti. Kogan, "Bence şu anda Çin, sözde Batı bilgi birikiminin Çin ile birleştirilebileceği ikinci kademe Türk savunma şirketlerini satın almakla ilgileniyor” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.