Borsa İstanbul, günün kapanışında yüzde 1.43 değer kazancıyla zirve yeniledi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1.43 değer kazancıyla günü 9.756,69 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. 

Tahtada görülen en yüksek seviye rekorunu 9.766,57 puana taşıdı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 137.87 puan artarken, toplam işlem hacmi 103.4 milyar lira oldu.

Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 6.01 ile bilişim oldu.

Teknik analizciler küresel pay piyasalarının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerinin zamanlaması ve büyüklüğüne ilişkin belirsizliğin devam etmesinin ardından karışık bir seyirle haftaya başladığını, bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı başta olmak üzere, yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini; Ayrıca yarın bayram öncesi son gün olması nedeniyle işlemlerin 12.40'a kadar süreceği, teknik açıdan BIST 100 endeksinde direncin 9.800 seviyesinde bulunduğu, 9.600 ve 9.500 puanın destek konumunda olduğunu vurguladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.