Biz zam da Özel İletişim Vergisine

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı kararıyla deprem vergisi olarak bilinen Özel İletişim Vergisi zamlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile yüzde 7,5 olan deprem vergisi yüzde 10’a yükseltildi.

Resmi Gazete’de bugün yer alan karara göre 1999 yılından sonra hayata geçirilen deprem vergisi olarak da bilinen Özel İletişim Vergisi Cumhurbaşkanlığı kararıyla zamlandı. İletişim hizmetlerine uygulanan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranları Cumhurbaşkanlığı kararıyla yüzde 10’a yükseltildi. Kararla, elektronik haberleşme işletmeciliği kapsamındaki hizmet türlerinde (konuşma, mesajlaşma, internet gibi) yüzde 7,5 olarak uygulanan ÖİV oranı yüzde 10 oldu.

Böylece, Gider Vergileri Kanunu’nun 39. maddesinin a, b, c ve d bentleri; her türlü mobil elektronik haberleşme, radyo ve televizyon yayınları, kablolu-kablosuz internet servis sağlayıcılığı hizmetleri yüzde 7,5 Özel İletişim Vergisi’ne tabi iken bu oran yüzde 10 oldu.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.