Berber, kuaför ve güzellik salonları 1 Ocak’tan itibaren haftanın bir günü kapalı

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, sektörün haftada bir gün tatil olması yönündeki eksikliklerin giderildiğini belirterek, uygulamanın 1 Ocak itibarıyla başlayacağını bildirdi.

Diken'de yer alan habere göre Karakaş, yaptığı yazılı açıklamada berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararın 1 Ekim’de uygulamaya geçmesinin planlandığını ancak hazırlıkların tamamlanmaması nedeniyle ertelendiğini anımsattı.

Eksikliklerin giderildiğini bildiren Karakaş, odaların talepleri doğrultusunda kaymakam ve valiliklerin belirlediği günlerde berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulamasının 1 Ocak itibarıyla başlayacağını açıkladı.

Karakaş, tatil günü olarak genel isteğin pazar olduğunu aktardı: “Söz konusu tatil hakkı tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacağından haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramaları da bu vesileyle engellenecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.