Seçim ve bayram için plan yapanlar dikkat! Otobüs biletlerine zam geliyor.

Seçim ve Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla otobüslerde yer bulmak giderek güçleşiyor. Kış aylarında fiyat rekabeti için indirimli satışlar yapan otobüs firmaları, normal fiyatlarına döndü ve üstüne bir de zam yapıldı. Örneğin, indirimli olarak 700 TL'ye satılan bir biletin fiyatı bayram döneminde 1400 TL'ye çıkacak.

Seçim heyecanı ve bayram hazırlıklarıyla birlikte otogarlarda yoğunluk artıyor. Her bayram öncesinde olduğu gibi, bu sene de otobüs biletlerine zam yapılmış olacak. Kış aylarında rekabet için indirim yapan bazı firmalar, seçim ve bayramın çakışmasıyla birlikte bilet fiyatlarına yüzde 100'e varan oranlarda zam yapma hazırlığında.

"REKABETTEN DOLAYI BİR İNDİRİM YAPIYORLAR"

Show Haber'in haberine göre Tüm Otobüsçüler Federasyon Başkanı Mustafa Yıldırım, "Rekabet fiyatları yüzde 100 gibi gözüküyor ama öyle değil. İzmir'in normal fiyatı 850 TL, şu anda 650 TL uygulanıyor, bayramda 1050 TL'ye kadar çıkıyor.

Ulaştırma Bakanlığı'na bildirdiğimiz fiyat 1100 TL ama siz şuan 700 TL'ye bilet kesiyorsunuz Trabzon'a. Bayramda 1400 TL olarak uygulanacak. Dolayısıyla 300 TL zam yaptığınızda ne oluyor, yüzde 100'e denk geliyor. Kış aylarında firmalarımız rekabetten dolayı yüzde 30'a yakın bir indirim yapıyorlar" dedi.