Başkent Ankara Paris'i Solladı!

The Economist tarafından yapılan ve ortalama maaş ve tek yatak odalı bir evin kirasının baz alındığı araştırmada, Ankara tek başına yaşamanın en zor olduğu 15'nci yer oldu. Peki neden?

Dünyanın en saygın ekonomi yayınlarından The Economist, Avrupa'nın 35 önemli şehrini değerlendirdi ve 'tek başına yaşama endeksi'ni açıkladı. THalk tv'nin aktardığına göre, Türkiye'den başkent Ankara'nın yer aldığı araştırmada, bir kişinin brüt gelirinin yüzde 30'undan çoğunu kiraya vermemesi gerektiği fikri üzerinden analiz yapıldı.

ANKARA'DA YAŞAMAK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Söz konusu araştırmada belirlenen kentlerde yaşayan kişilerin 'ortalama maaşı ve bir yatak odalı apartman dairelerinin kiraları dikkate alındı. Apartman daireleri, iş alanlarının yer aldığı bölgelerden seçildi. Karşılaştırmanın kolay olması amacıyla da dolar bazından hesaplamalar yapıldı.

Ortalama maaşın ortalama kiraya bölünmesiyle hesaplanan değerin 1'den yüksek olması durumunda yaşama zorluğunun düşük, 1'den az olması halinde yaşamanın zor olduğu araştırmada Ankara'nın skoru 0,8 seviyesinde oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.