Bankalarda Yüksek Faiz Yarışı! 1 Milyonun Getirisi 50 Bin TL Oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizi 500 baz puan artırmasının ardından bankalar gaza bastı. Kararın ardından bankalarda 'faiz' yarışı başladı. Peki şu anda bankada 1 milyon TL’si olan bir kişi ne kadar kazanıyor?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, geçtiğimiz günlerde politika faizini piyasa beklentilerinin üzerindeki 500 baz puanlık bir artışla yüzde 40 seviyesine çıkardı. Bu kararın ardından mevduat ve kredilerde güncellemeye gidildi.

4-001.jpg

Bankada parası olanlar ise faizlerin yükselip yükselmediğini merak ediyor. Peki şu anda bankada 1 milyon TL'si olan bir kişi ne kadar kazanıyor?

Milliyet'e konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, "Mevduatlar şu anda yüzde 50’ler seviyesine kadar çıktı. Ancak kredileri ondan biraz daha fazla oranda satmalı ki bankalar kar edebilsin. Şu anda en yüksek faiz yüzde 50’ler seviyesinde" dedi.

"Faiz artırımı olmadan önce 1 milyon TL’si olan bir kişi 32 günde 45 bin TL civarında aylık kazanç sağlıyordu. Şu anda 1 milyon TL’si olanlar 32 gün vadeli mevduattan 50 bin TL’ye kadar getiri sağlayabiliyor. Bu yatırım ortamını bitiriyor, kişilerin harcamalarını kısıyor. Kişiler ev almak yerine, araba almak yerine paralarını mevduatta tutuyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.