Bankalar faiz oranlarını düşürmeye başladılar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TCMB'nın önceki gün faizleri 325 puan düşürmesi üzerine, başta 3 kamu bankası olmak üzere bankalar piyasasında real faizlerin düşürülmeye başlanıldığı görülüyor. Dün Vakıfbank, Halk Bankası ve İş Bankası birer açıklama yaparak uyguladıkları faiz oranlarını düşürdüklerini açıkladılar. Bu faiz indirimine Eximbank'ın da uyduğu görüldü.  

Vakıfbank: Maaş müşterileri için ihtiyaç kredisi faizi 60 ay vadeye kadar yüzde 1,45'ten yüzde 1,25'e düşürüldü. Diğer müşteriler için ise 60 ay vadeli kredi faiz oranını yüzde 1,55'ten 1,35'e çekildi.

Konut kredilerinde ise 500 bin TL’ye kadar olan kredilerde aylık yüzde 0,99 faiz oranı sürdürülüyor, 500 bin TL üzerindeki konut kredilerinde faiz oranı aylık yüzde 1,15'e çekildi.

Ziraat Bankası: Kurumsal kredi faiz oranları 16 Eylül'den geçerli olmak üzere yıllık yüzde 13-15,5 aralığına düşürüldü. İhtiyaç kredisi faiz oranları, maaş alan müşteriler için aylık yüzde 1,25'e ve maaş dışı müşteriler için de aylık yüzde 1,35'e düşürüldü.  Konut kredilerinde 500 bin TL ve üzeri kredilerde faiz oranı aylık yüzde 1,19 olarak ilan edildi.

Türkiye İş Bankası: Konut kredisi faiz oranları 120 ay vadeye kadar yüzde 1,17’ye düşürüldü. Konut kredilerinde 120 ay vadeye kadar yüzde 1,17 faiz oranı ilan edildi.

Türk Eximbank: Eximbank 1 yıl vadeli TL kredi faiz oranını yüzde 10,65’e çektiğini ilan etti.. İhracatçı KOBİ'lere ve yüksek teknoloji ihracatçılarına yönelik 1 yıl vadeli TL kredilerin faiz oranı yaklaşık 1 puan indirimle yüzde 10,65’e düşürüldü.  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.