Bakan Selçuk: "81.2 milyar liralık sosyal destek programı devreye alındı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Devlet destekli ödemelerde yeni ekonomik programların sayıları açıklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti’nden (SED) engeli ve yaşlı yardımlarına, evde bakım hizmeti ödemelerinden korumalı iş yerlerine kadar yapılan destek ücret miktarlarını artırdıklarını duyurdu.

Sosyal ve ekonomik destek hizmeti, engelli, yaşlı, kronik hastalık yardımları, evde bakım hizmeti ve korumalı işyeri ödemeleri başta olmak üzere birçok konuda devlet destekli ödemeler dün artırıldı. Her bir çocuk için verilen sosyal ve ekonomik destek ödemeleri, 1161 liraya, engelli vatandaşların özel sektörde istihdamını desteklemek için hayata geçirdiği, korumalı işyerleri için kişi başına ödenen aylık tutar ve engelli aylığı 914 liraya, evde bakım ücreti 1657 liraya, yaşlı aylığı 763 liraya çıkarıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19’la mücadele edilen süreçte ihtiyaç sahiplerine ödenen miktarların artırıldığını açıkladı. Özellikle salgın dönemindeki destek ve ödemelerle ilgili Bakan Selçuk, 81.2 milyar liralık sosyal destek programının devreye alındığını bildirdi.

BAKAN SELÇUK: BÜTÇE KAYNAKLARI ARTTI

Bakan Selçuk, “Toplumun dezavantajlı kesimlerini sosyal dışlamadan koruyor, mağduriyetlerini gideriyoruz. Sunduğumuz hizmet ve yardımların toplumun tüm kesimlerine yayılmasında artan bütçe kaynaklarının rolü büyük” dedi. Bakan Selçuk’un açıkladığı yeni sosyal destek yardım miktarları şöyle:

YAŞLI, ENGELLİ AYLIKLARI

Yaşlı, engelli, engelli yakını aylığı ile kronik hastalık yardım miktarı artırılarak bu yılın ilk altı aylık dönemi için yaşlı aylıklarında kişi başına ödenecek yardım miktarı 763 lira oldu. Yüzde 40 ile 69 engelli vatandaşların aylığı 609 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli vatandaşların aylığı 914 liraya, engelli yakını aylığı 609 liraya çıkarıldı. İhtiyaç sahibi tüberküloz ile SSPE hastalarına ödenen nakdi yardım miktarı da bin 657 lira oldu.

ÇOCUK BAŞINA BİN 161 LİRA

Bu ay itibarıyla 131 bin çocuğa 149 milyon lira tutarında sosyal ve ekonomik destek hizmeti ödemesi yapıldı. Çocukların aile yanında desteklenerek aile bütünlüğünün korunmasını amaçlayan program kapsamında çocuk başına yapılan destek tutarı 1161 lira oldu. Zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşların özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla yaşama geçirilen korumalı işyeri modeli ile her bir engelli için ödenen aylık tutarı da 914 liraya çıktı.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.