Bakan Nebati'den işsizlik açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da "Yüz Yüze 100 Gün" programında, bugün açıklanan işsizlik rakamlarına ilişkin, "İşsizlik oranı salgın öncesi seviyenin altına geriledi" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da "Yüz Yüze 100 Gün" programında, bugün açıklanan işsizlik rakamlarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Nebati, "İşsizlik oranı salgın öncesi seviyenin altına geriledi" dedi.

Tv100'de yer alan habere göre, ekonomik büyümeyle birlikte istihdamda çok ciddi artış kaydettiklerini belirten Nebati şu açıklamalarda bulundu: 

Salgının en şiddetli dönemine kıyasla yaklaşık 5,5 milyon kişilik bir istihdam artışı kaydederek 2022 Haziran itibarıyla toplam istihdamımız 30,9 milyona ulaşmış durumda. Sadece bu yılın ilk yarısında savaşa, dünya ekonomisinin durumuna, enerji ve emtia fiyatlarındaki yükselişe rağmen çarklarını döndüren ve büyüten Türkiye'nin istihdam artışı 862 bin kişi olmuştur. Salgın sürecinde yüzde 14,1'e kadar yükselen işsizlik oranı haziran ayı itibarıyla yüzde 10,3 ile salgın öncesi seviyenin de altına gerilemiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.