AVM sektöründe ikinci yeni dönem nasıl geçecek?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

“Giriş sayılarında azalma, ortalama sepet harcamalarında ise artış bekleniyor”

Covid-19 pandemisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yayılımını artırıyor. Vaka sayılarındaki artışın yükselişe geçmesiyle Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları kabul edildi ve ülke genelinde pek çok kısıtlama gündeme geldi. Yaş ve saat kısıtlamalarının yanında yeme-içme faaliyetlerini kapsayan önlemlerle gözler bir kez daha pandeminin en fazla etkilediği sektörlerin başında gelen AVM’lere çevrildi.

İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk konuyla ilgili değerlendirmede bulunarak “Alışveriş merkezi ve il bazında değişkenlik gösterse de sektörümüzde giriş sayılarında azalma, ortalama sepet harcamalarında ise artış bekleniyor” dedi.

Kararların açıklanmasından önce kısıtlamaların tekrar gündeme gelmesinin beklenen bir durum olduğunu söyleyen Baştürk, şu anda yapılması gerekenin şartları son derece kapsamlı bir biçimde analiz ederek rehavete kapılmadan ileriye doğru bakmak olduğunu ifade etti.

Baştürk, en iyi verimi almak için operasyonel anlamda yeni aksiyonlar alacaklarını belirterek “Misafirlerimizin ve markalarımızın yeni düzenlemelere uyumu için optimum özeni gösteriyorken, sayıları 4.000’i bulan çalışanlarımızın da kurallara tam uyumu için yoğun çalışmalar ve bilgilendirmeleri sistemsel olarak gerçekleştirmekteyiz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.