Asgari ücret için flaş tahmin! Milyonları ilgilendiriyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, asgari ücrette yılbaşında ciddi bir artışa yönelik açıklamasının ardından uzman isimden flaş bir tahmin geldi. Peki, asgari ücret ne zaman belli olacak? İşte son durum...

Açıklamaları Tv100'de yer alan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız" açıklamasının ardından asgari ücret için tahminini ilk kez telaffuz etti. Kaya'nın öngörüsüne göre en az yüzde 40 zam yapılabilir.

SGK Uzmanı Kaya'nın değerlendirmesine göre; enflasyon farkı yıl sonuna doğru yüzde 19-20 seviyelerine doğru ulaşmış olacak. Buna yüzde 20 refah payı eklendiğinde bu oran yüzde 40 seviyelerine yükselecek.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre; aylık artış temmuzda yüzde 2.37, ağustosta yüzde 1.46, eylülde ise yüzde 3.08 oldu. Böylece kümülatif artış yüzde 7.06’ya çıktı.

İkinci 6 ay için memur ve emeklisine verilen yüzde 7’lik toplu sözleşme zammı şimdiden aşıldı. Geriye kalan son 3 ayda enflasyon aylık yüzde 3 artarsa kümülatif enflasyon yüzde 17’ye ulaşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.