Araç sahiplerinin “masraf” çilesi; bir aracın yıllık maliyeti ne kadar?

Türkiye’de gençlerin yeni araç alması çok güç bir hale geldi. Diğer yandan arabası olanların da ödeme derdi bitmiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’deki araçlar ortalama 13 yaşında. Ancak 13 yaşında bir arabaya yıllık en az 9 bin TL sabit ödeme yapmak gerekiyor. Buna beklenmeyen giderler ve kasko bedeli eklendiğinde rakam 15 bin TL'yi buluyor. 

Daha genç araçlarda rakamlar daha da yükselebiliyor. 

T24'ten Özgür Zeren'in özel haberine göre; Güçlükle alınan yaşı geçkin araçların vergi, bakım, kış lastiği, kasko bedellerini karşılamak git gide daha güç hale geldi. Bu rakamlara kesilen cezalar, kazalar, küçük masraflar dahil değil… Yakıt bedelleri düşünüldüğünde arabası olanların minimum 40 – 50 bin TL harcama yapması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.