24 şehir için korkutan uyarı! Altından doğrudan fay hattı geçiyor!

Jeoloji Mühendisleri Odası 24 şehir için deprem alarmı verdi! İşte, Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olma ihtimali yüksek olan bölgeler...

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından, altından doğrudan fay hattı geçen 24 il incelemeye alındı. Söz konusu inceleme; Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirleri kapsadı.

Bunun yanı sıra; Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da fay hattının üzerine kurulu kentlerin raporlarında da sona gelinerek Bursa, İzmir ve Bolu illeri için de deprem riski araştırmalarına başlandı.

h-11-1.jpg

İSTANBUL VE İZMİR İLK SIRADA

Halk Tv'de yer alan habere göre, Türkiye'nin birçok şehri aktif fay hatlarının üzerinde ve etrafında bulunurken deprem riski yüksek olan illerin başında Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir geldi.

h-11-2.jpg

Özellikle İstanbul listenin başında yer alırken; Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ da deprem riski yüksek olan illerden oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.