2021 memur maaşları ne kadar olacak?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’de milyonlarca kişinin merakla beklediği memur zam oranı yarın açıklanacak. Açıklanması beklenen enflasyon oranıyla birlikte milyonlarca memurun yeni maaşları belli olacak.

Türkiye’de milyonlarca memur ve emekli yarın saat 10.00’da TÜİK tarafından açıklanacak maaşındaki artış oranının ne olacağını merakla bekliyor. Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla Temmuz ayından bu yana 6 aylık enflasyon rakamları kesinleşecek ve memur ve memur emeklilerinin enflasyon zammı da belli olacak. 6 aylık enflasyonun yüzde 4’ü aşan kısmı, yüzde 3’lük zam oranına eklenecek. Bu döneme ilişkin enflasyon farkı da yılın ilk ayında maaşlara yansıtılacak.

Ayrıca, memur maaş artışı, yaşlıların, engellilerin, evde yakınına bakanların gelirlerine, emekli doktorların ilave ödemelerine de etki edecek.

2021 EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI

TÜİK tarafından yarın saat 10.00’daaçıklanacak memur ve emeklinin maaşına yapılacak zam Aralık ayı ve yıllık enflasyon rakamları ile belirlenecek. Aralık ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte Temmuz ayından bu yana 6 aylık enflasyon rakamları kesinleşecek ve memur ve memur emeklilerinin enflasyon zammı da buna göre belli olacak.

Merkez Bankasının son beklenti anketindeki yüzde 14.18’lik 2020 yılı enflasyon tahmini ile ortaya koyulan verilere göre yeni gelirler şöyle olacak:

EMEKLİ

En düşük emekli aylığı esnafta 2 bin 36, 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda 2 bin 410, memurda 3 bin 10 liraya yükselecek.

MEMUR

En düşük memur maaşı 3 bin 978 lira olacak. Eş yardımı 375,52, 0-6 yaş çocuk yardımı 82,60, 6 yaş üstü çocuk yardımı ise 41,30 liraya çıkacak. Eşi çalışmayan ve 6 yaş altı 2 çocuğu olan memura verilen 505,55 lira aylık 540,72 lira olacak.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.