172 Yıllık Deneyimli Banka Doların 30 TL'nin Altına Düşeceği Tarihi Verdi!

Wells Fargo'nun tahminine göre Türk lirası güçlenecek, dolar/TL ikinci çeyrekten itibaren düşecek ve 2025'te 30 liranın altına inecek.

ABD'nin köklü bankalarından olan ve 172 yıllık deneyime sahip olan Wells Fargo, dolar kuruna ilişkin önemli bir tahminde bulundu. Banka, Türk lirasının değer kazanacağı öngörüsünde bulunarak dolar/TL'nin 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren düşeceğini kaydetti.

ARTAN İNANÇLA YENİLENDİ

Wells Fargo'nun yayımladığı "Uluslararası Ekonomik Görünüm: Ocak 2024" raporunda, Türk lirasına yönelik iyimser açıklamalara yer verildi. Banka, yerel seçimlerin ardından Türk lirasına ilişkin uzun vadeli yapıcı görüşlerini artan bir inançla yenilediğini belirtti.

thumbs-b-c-4eae1d2cd4c5900567d0eba6008bab13.jpg

DOLARIN 30 LİRANIN ALTINA İNECEĞİ GÖRÜŞÜ TEKRARLANDI

Banka ayrıca, Türk lirasına ilişkin iyimserlikle birlikte dolar kurunun 2025 yılında 30 liranın altına ineceği görüşünü de tekrarladı.

EKONOMİ POLİTİKASINDAKİ DURUŞA VURGU

Wells Fargo, Türk Lirası'ndaki güçlenme eğiliminin, ülkede 4 yıl boyunca seçimsiz bir döneme girilmesi ve ekonomi politikasındaki ortodoks duruşun devam etmesiyle destekleneceğini öne sürdü.

thumbs-b-c-25426ec79c4c53947ded58819992b958.jpg

DOLAR/TL'DE VOLATİLİTE UYARISI

Banka, dolar/TL kurunda ara sıra volatilite nöbetlerinin olabileceğine dikkat çekerken, TL'nin yıl sonuna kadar güçlenme eğiliminde olabileceğine inandıklarını söyledi.

Halk Tv'nin Wells Fargo'dan aktardığı açıklamalaa göre, Türk lirasının değer kazanması ve dolar kurunun düşmesi bekleniyor. Ancak, bu süreçte ara sıra volatilite yaşanabileceği uyarısı yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Dolar Kuru
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.