'Vatansever Milyonerler Grubu' çağrı yaptı: "Zenginlerden servet vergisi alınsın!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünya çapında dokuz ülkeden yüzü aşkın milyonerin oluşturduğu grup, zenginlere servet vergisi uygulanması çağrısında bulundu.

Vatansever Milyonerler grubu, zenginlere servet vergisi getirilmesini isteyerek, “Biz zenginleri derhal vergilendirin” çağrısı yaptı.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam bugün, zenginlerden servet vergisi alınmasının eşitsizliğin azaltılmasına katkı sağlayacağını ve halk sağlığı ile eğitim gibi temel sosyal hizmetlerin finanse edilebiceğini açıkladı.

Vatansever Milyonerler grubu da aynı çağrıyı İsviçre'nin Davos kentinde gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptı.

Vatansever Milyonerler grubu üyeleri arasında Disney'in varisi Abigail Disney, Alman kimya devi BASF'ın varisi Marlene Engelhorn ve ABD'li iş adamı Nich Hanauer gibi isimler bulunuyor.

Oxfam'a göre 5 milyon doların üstünde servet sahiplerine yüzde 2, milyarderlere yüzde 5'ten başlayan servet vergileri kesilmesi suretiyle yılda 2,52 trilyon dolarlık vergi geliri yaratılması mümkün.

Grup tarafından yayınlanan mektupta, “Milyonerler olarak mevcut vergi sisteminin adil olmadığını biliyoruz. Son iki yılda dünyada son derece acılı bir süreçten geçilirken bizim servetimiz pandemi sırasında arttı. Ancak dürüst olmak gerekirse çok azımız vergiler yoluyla adil bir katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz” ifadelerine yer verildi.

Berlin / Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.