Suriye'de iç çatışmalar sürüyor: Şam’da halk ile 4. Zırhlı Tümen arasında çıkan çatışmada 5 kişi hayatını kaybetti

Yaklaşık bir ay süren güvenlik alarmı ve zaman zaman yaşanan huzursuzlukların ardından, Şam kırsalındaki Zekiye beldesi halkı ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in kardeşi Mahir Esed liderliğindeki 4. Zırhlı Tümen’e bağlı yerel milis üyeleri arasında çatışmalar yaşandı.

Bu olay, güvenlik güçlerinin kasaba halkı arasından aranan bir gencin, tümenin üyeleri tarafından takip edilirken öldürülmesinin ardından gerçekleşti.

Şam kırsalındaki yerel kaynaklara göre, saatlerce süren çatışmalarda kent sakinlerinden bir grup milislerin evlerini yaktı. Kaynaklar, olayda üçü 4.Zırhlı Tümen, ikisi beldeden beş kişinin hayatını kaybettiğini, dört kişinin yaralandığını ve Tümen’e mensup üç kişinin kaçırıldığını bildirdi.

Şarku'l Avsat Ortadoğu Haber Ajansı'nın haberine göre, Beldeden haberlerin paylaşıldığı internet sitesi, çatışmalar yaşanırken muhabirlerden birinin serseri kurşunla yaralandığını aktardı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise, 4.Zırhlı Tümen’den üç kişinin öldüğünü, üç kişinin kaçırıldığını bildirerek belde halkından iki kişinin öldüğünü 4 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Rejim güçleri geçtiğimiz hafta Zekiye ilçesi çevresine takviye askeri sevk etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.