ABD, Suriye hava sahasını kızıştırıyor: F-35'ler, Rus Su-35'lere yeniden tehlikeli biçimde yaklaştı

ABD'ye ait F-35 savaş uçakları, Suriye'nin hükümetinin davetiyle bu ülkede bulunan Rusya ordusunun Su-35 avcı uçaklarına bir kez daha tehlikeli biçimde yaklaştı.

14 Ağustos'ta Rus Su-35 uçaklarını taciz eden ABD'nin F-35'leri, 16 Ağustos'ta Suriye hava sahasında tehlikeye yol açan bu eylemi tekrar gerçekleştirdi.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Vadim Kulit, 16 Ağustos'ta saat 11:10-11:37 arasında ABD'ye ait iki uçağın Suriye'nin güney sınırında planlı uçuş yapan Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne ait iki Su-35'e tehlikeli biçimde yaklaştığını bildirdi.

Sputnik Rus Haber Ajansı'nın haberine göre; Kulit, yaklaşık 7000 metre irtifada gerçekleşen olayda yüksek profesyonellik sergileyen Rus pilotların koalisyon güçlerine ait uçaklarla çarpışmanın önlenmesi için gereken önlemleri aldığını ifade etti.

Kulit, koalisyon güçlerinin havada kaza ve olayların yaşanması ve Suriye hava sahasındaki durumun kızışması için tehlikeli adımlar atmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.