Rusya Savunma Bakanlığı: "Erdoğan'ın talebiyle Mariupol'de sivillerin tahliyesi için insani koridor açıldı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklama ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi üzerine Ukrayna’nın Mariupol kentindeki sivillerin tahliyesi için insani koridor açıldığı duyuruldu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi üzerine Ukrayna’nın Mariupol kentindeki sivil Ukraynalı ve yabancı vatandaşların tahliyesi için insani koridor açıldığını bildirdi. Bakanlığın açıklamasında, Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den talebi doğrultusunda Mariupol’deki sivillerin ve yabancı vatandaşların tahliyesinde tam yardım sağlanmasına karar verildiği belirtildi.

MARİUPOL’DEN TAHLİYELER İÇİN İNSANİ KORİDOR

3 Nisan 2022’de Moskova saati ile 00.00’dan itibaren Mariupol’dan Berdyansk’a insani koridor açıldığı belirtilen açıklamada, hareket yolunda “sessizlik rejimine” sıkı bir şekilde uyulacağının garanti edildiği aktarıldı.

Yabancı vatandaşların Berdyansk’tan Ukrayna’nın kontrolündeki bölgelere ve Rusya’nın işgali altındaki Kırım’a gidebilecekleri kaydedildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.