Reuters: ABD Kongresi komite liderleri F-16 modernizasyon paketinin Türkiye'ye satışına gayriresmi onay verdi

Reuters haber ajansı ABD Kongresi'nin komite liderlerinin F-16 jet uçaklarının küçük moderniasyon paketlerinin Türkiye'ye satışı için gayriresmi onay verdiğini bildirdi.

Ajansa konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın radarlar ve elektronik sistemler dahil parçaların resmi satış için Pazartesi gününe kadar onay verebileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ise ABD Dışişleri Bakanlığının, F-16 savaş uçaklarının iletişim sistemi Link-16 taktik veri bağlantı ağının modernizasyon kitlerinin satışına yönelik kararını resmi olarak Kongreye iletildiğini bildirdi.

ABD Kongresinin Bakanlığın kararına, NATO üyelerine verilen satış onayları için 15 iş günü, NATO üyesi olmayan ülkelere 30 iş günü içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

Reuters ve BBCNews

Fotoğraf: Getty Images

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.