ABD: Türkiye'ye yapılacak F-16 satışları NATO için önemli

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'ye yapılacak F-16 satışlarının NATO için önemli olduğunu vurguladı.

ABD'nin F-16 uçaklarının Türkiye'ye satışı gündemdeki yerini koruyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesine, F-16 uçaklarının Türkiye'ye satışı ile ilgili sorulara yanıt verdi. Bakan Blinken, "Türkiye'nin, yenilenmiş F-16'ları ve mevcut F-16'lar için modernizasyon paketini alması gerektiğine inanıyoruz. Bunun NATO için, ittifak için önemli olduğunu düşünüyoruz" vurgusu yaptı.

YUNANİSTAN'IN TÜRKİYE'YE YÖNELİK F-16 TACİZİ 

Ayrıca NATO müttefiki ülkelerin arasındaki gerilimin azaltılması ve gerileme neden olacak retoriklerin ortadan kaldırılması için çakıştıklarını ifade eden Blinken, Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Blinken şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, Yunanistan veya başka bir NATO müttefikiyle ilgili çabalarımızın odak noktası, tam olarak birbirleriyle uyumlu olmaları için ihtiyaçları olan ekipman ve teknolojiye sahip olmalarını sağlamaktır. Aynı zamanda, tabii ki aralarındaki herhangi bir anlaşmazlık varsa, sağladığımız herhangi bir ekipman veya teknolojinin bu anlaşmazlıklarda kullanılmamasını sağlıyoruz"

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.