Putin: Orduya, isyancıları etkisiz hale getirme emri verildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusunun Ukrayna'daki savaş suçlarının ortağı Wagner'in başlattığı isyan ve kalkışmanın ardından basın açıklaması yaptı. Savaş suçlusu Putin, Wagner'in faaliyetlerini "isyan ve ihanet" olarak nitelendirdi ve isyancıların cezalandırılacağını söyledi.

Rusya'da savaş suçlusu Wagner birlikleri ile Rus ordusu birbirine girdi. "Putin'in aşçısı" olarak bilinen Wagner lideri Yevgeniy Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu dahil olmak üzere Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırıların başındaki Rus komuta kademesini hedef aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'in savaş suçlarının ortağı Wagner paralı asker şirketinin faaliyetlerini, “isyan, ihanet, vatan hainliği, vatana ve milletin sırtına vurulan bir darbe” olarak nitelendirdi. Putin, isyanı çıkaranların cezalandırılacağını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in Rusya'da başlattığı isyan ve kalkışma ile ilgili bu sabah kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı. Wagner'in eylemlerini "isyan" olarak adlandıran Putin, "Rusya’nın tekrar bölünmesine izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız" ifadelerini kullandı.

PUTİN: İSYANCILAR CEZALANDIRILACAK

Orduya karşı silaha sarılan herkesin "hain" olduğunu belirten Putin, “Silahlı isyan girişiminde bulunan bütün suçlular kaçınılmaz olarak cezalandırılacaktır. Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri, silahlı isyanı organize edenleri etkisiz hale getirmek için gerekli emri aldı” açıklamasını yaptı.

İsyancıların eylemlerini "vatanın ve milletin sırtına vurulan bir darbe" olarak nitelendiren Putin, Rusya’nın geleceğinin tehlikede olduğunu söyledi.

WAGNER VE RUS ORDUSU BİRBİRİNE GİRDİ

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Kremlin'in savaş suçlarının ortağı Wagner paralı asker şirketinin lideri Yevgeniy Prigojin arasındaki gerginlik, aylardır dünya kamuoyunun gündemindeydi. Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'da topyekun savaş başlatmasının ardından cephede Wagner ve Rus ordusu arasındaki sürtüşme bugün gün yüzüne çıktı. 

Yevgeniy Prigojin, bugün akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, Rus ordusunun, Wagner'in cephe gerisindeki bazı karargâhlarını vurduğunu ileri sürdü. Prigojin, Rus komuta kademesi ve Kremlin idaresi hakkında ağır suçlamalarda bulundu. Bunun üzerine Prigojin hakkında, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından silahlı isyan çağrısı yapmak suçundan soruşturma açıldı.


1993 YILINDAN BERİ İLK KEZ: TANKLAR MOSKOVA SOKAKLARINDA

Bunun yanı sıra, Rusya’nın başkenti Moskova’da 1993 yılından beri bir ilk yaşandı. Rus ordusuna ait tanklar, Rusya Devlet Dumasını korumak için şehir merkezine doğru hareket etti. Moskova’daki hareketlilik bununla da sınırlı kalmadı. Başkentte bulunan Rusya Savunma Bakanlığı binasını korumak için özel kuvvet birlikleri olay yerine doğru harekete geçti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.