Putin ve Zelenskıy Türkiye'ye geliyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın Türkiye'ye özel bir ziyarette bulunacağı bildirildi. Ziyarette, cephedeki son durum ve Tahıl Koridoru Anlaşması görüşülecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs 2023'te yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminden yüzde 52,1 oranında oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Seçim sonuçlarının ardından dünya liderlerinden tebrik alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'dan da tebrik telefonu aldı. 

PUTİN VE ZELENSKIY TÜRKİYE'YE GELECEK

Liderlerin telefon görüşmesinde ABD'nin F-16 sevkiyatı, İsveç'in NATO'ya üyeliği gibi gündemdki önemli konular konuşuldu. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın Türkiye'yi ziyarette bulunacağını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı 24 Şubat 2022'den bu yana Türkiye'nin arabulucuk rolü olduğunu hatırlatan Fırat, "Çok sayıda yabancı devlet başkanı cumartesi günü yapılacak törene katılım için bilgi verdi. Putin, Türkiye'ye ayrı ve özel bir ziyarette bulunacak. Putin'in ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskıy Türkiye'ye gelecek. Putin ve Zelenskıy'ın peş peşe yapacağı bu ziyarette, savaşın gidişatı ve Tahıl Koridoru Anlaşması konuşulacak" ifadelerine yer verdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.