Putin'in sadık hizmetkarı Kadirov, Çeçenistan’ı aile şirketiyle yönetiyor!

Putin'in sadık hizmetkârı, Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, 14 çocuğunu ve akrabalarını hükûmette önemli görevlere atayarak ülkesini adeta aile şirketine çevirdi.

Putin'in sadık hizmetkârı, Çeçenistan'ın Kremlin kuklası başkanı Ramazan Kadirov, 14 çocuğunu ve akrabalarını hükûmette önemli görevlere atayarak Çeçenistan'ı nepotizmle yönetiyor.

Rusya'nın yayılmacı politikaları sonucunda 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e büyük destek veren Kadirov’un son olarak kızını başkan yardımcısı olarak atadığı ortaya çıktı. Kadirov'un 14 çocuğu ve akrabaları şu anda hükûmette üst düzey görevlere sahip.  

ÇEÇENİSTAN’I AİLE ŞİRKETİ YÖNETİYOR!  

Putin’in iş birlikçisi Ramazan Kadirov, ekim ayında da  Kültür Bakanı olan 25 yaşındaki kızı Aishat'ı başbakan yardımcısı, en büyük oğlu olan 18 yaşındaki Ahmed’i ise Yardımcı Spor ve Gençlik Bakanı olarak atamıştı. Kadirov’un yeğeni 27 yaşındaki Hamzat'ın güvenlik danışmanı, bacanağının ise ulaştırma bakanı olduğu biliniyor.    

KADİROV’UN MÜFTÜSÜ, PUTİN İÇİN SAVAŞMAYI “CİHAT” SAYDI

İşgalci Putin’in desteği ile Çeçenistan’ın başına getirilen Ramazan Kadirov, Rusya'nın Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı topyekûn işgal girişiminde Kremlin rejimine destek vermişti. Kadirov, Mart 2022’de Rus işgal ordusuna destek amaçlı 10 bin kadar Çeçen milisini bir geçit töreniyle Ukrayna’daki savaşa gönderdiğini açıklamıştı.

Çeçenistan’ın sözde Müftüsü Salah Mezhiev, bu törende verdiği fetvada Rus askerleriyle birlikte savaşan Müslümanların cihat yaptığını iddia ederek "Rusya'nın yanında verilen mücadele Allah uğrunadır ve cihattır. Bu savaşta ölenler şehit olacaklardır, buna hiç şüphe yok" ifadelerini kullanmıştı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.