Zelenskıy'e suikast planlayan Kadirov'un Çeçen taburları etkisiz hale getirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksey Danilov, Kadırovcular tarafından, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenski’ye suikast düzenlemek için özel bir operasyon yapıldığını öğrendiğini söyledi. Oleksey Danilov, “Kadirov’un seçkin grubunun (V taburu) tamamı yok edildi” dedi.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksey Danilov, basına verdiği demeçte, kanlı savaşta yer almak istemeyen FSB görevlilerinin Ukrayna yönetimine bilgi ilettiğini aktardı. Danilov, bu nedenle, Cumhurbaşkanı Zelenskıy’e suikast düzenlemek isteyen Çeçenistan’ın kukla lideri Ramazan Kadirov’a bağlı birliklerin imha edildiğini duyurdu.

Ukrayna'yı işgal için Rusya'ya destek veren Çeçen general Magomed Tuşayev  hayatını kaybetti - Son Dakika

OLEKSEY DANİLOV: BURASI BİZİM TOPRAĞIMIZ, ÇIKIN BURADAN

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma KonseyiSekreteri Oleksey Danilov, Kadırov’un militanlarıyla ile ilgili, “İki gruba ayrıldılar, onları takip ettik. Bir grup Gostomel’e geçti, diğeri ise şu anda ateş altında. Cumhurbaşkanımızı da ülkemizi de kimseye vermeyeceğiz. Burası bizim toprağımız, çıkın buradan.” çağrısında bulundu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.