Kuzey Makedonya parlamentosunda 4 Türk milletvekili

Kuzey Makedonya'da yapılan parlamento seçimlerinin sonucuna göre 4 Türk milletvekili parlamentoda yer alacak.

Kuzey Makedonya'da 8 Mayıs 2024 tarihinde 11. parlamento seçimleri yapıldı. Devlet Seçim Komisyonunun (DSK) resmî verilerine göre oyların yüzde 96,07'si sayıldı. Söz konusu verilere göre parlamentoda 4 Türk milletvekili yer alacak. 

4 TÜRK MİLLETVEKİLİ PARLAMENTODA

Bu kapsamda 6. Seçim Bölgesi’nde Avrupa Cephesi İttifakı listesinin 6. sırasında yer alan Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Dr. Beycan İlyas, 8. sırada yer alan Anayasa Mahkemesi eski Başkanı ve Hak ve Demokrasi Hareketi adayı Salih Murat, 5. Seçim Bölgesi'nde yine aynı ittifakın 4. sıra adayı olan İsmail Yahoski ve 1. Seçim Bölgesi'nde Levica (Sol) Partisi’nin 2. sıra adayı Recep İsmail Haktan milletvekili seçildi.

İktidara gelen İç Makedon Devrimci Örgütü - Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO DPMNE) öncülüğündeki “Senin Makedonyan” koalisyonunun 6. Seçim Bölgesi 4. sıra adayı olan Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) Genel Başkanı Erdoğan Saraç ise hükûmetin kurulmasıyla Meclis'te görev yürütecek. 

Yüzde 55,30 oranında katılımın gerçekleştiği seçimde 26 bin 242 geçersiz kullanıldı. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.