Kuzey Makedonya Vasilevo şehrinde "Türkçe Resmi Dil" ilan edildi

Kuzey Makedonya'da Türk nüfusu artarken, Vasilevo şehrinde bu sebepten Türkçe ikinci resmi dil olarak ilan edildi.

Kuzey Makedonya'nın Vasilevo şehrinde yaşayan Türk nüfusun neredeyse yüzde 20'yi aştığı öğrenildi. Bunun üzerine, Kuzey Makedonya'da Türkçe'nin, Makedonca'dan sonra ikinci dil olarak kabul edilmesi kararlaştırıldı. Karar, önümüzdeki senenin başından itibaren yürürlüğe girecek.

3 BİNE YAKIN TÜRK YAŞIYOR

12 bin kişilik şehirde, 2 bin 95 Türk ikamet ediyor. Türklerin, nüfusa oranları yüzde 20'yi aştığı Türkçe'yi resmi dil olarak kullanma hakkkına sahip oldular.

Kuzey Makedonya Vasilevo Belediye Meclisi Üyesi Türk kökenli Bülent İsinov, alınan kararın gurur verici olduğunu, Türk nüfusunun önceye göre hızlı bir şekilde artmasını mutlulukla karşıladığını bildirdi.

Vasilevo, Türkçe'nin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi ile birlikte Kuzey Makedonya'da Türkçe'yi ikinci resmi dil kabul eden dokuzuncu belediye oldu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.