Karadeniz'deki gemilerin varlığından rahatsız olan Putin'den tehditkar açıklama

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rus Donanmasına bağlı birlikler, Karadeniz’de ABD’ye ait iki savaş gemisinin bulunduğu sırasında “düşman hedeflerini yok etme” tatbikatı yaptı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Karadeniz’deki ABD gemisinin varlığına ilişkin rahatsızlığını bildiren tehditvari açıklamalarda bulundu. Putin, “Bakın, işte yeni bir Amerikan savaş gemisi daha Karadeniz’e girdi. Buna ya dürbünle bakılır ya da ilgili savunma sistemlerinin nişanından” diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Donanması Altıncı Filo’nun amiral gemisi USS Mount Whitney, 1 Kasım 2021 tarihinde Karadeniz’e gönderildi. USS Mount Whitney adlı geminin bölgedeki NATO müttefiki ve ortaklarıyla düzenlenecek operasyonlara katılacağı belirtildi. Altıncı Filo basın servisinden yapılan açıklamada, “Altıncı Filo amiral gemisi USS Mount Whitney (LCC 20), bölgedeki NATO müttefiki ve ortaklarıyla düzenlenecek operasyonlara katılmak üzere Karadeniz’in kuzeyine (hareketine) başladı.” ifadeleri kullanıldı. Geminin Karadeniz’de ne kadar süre kalacağı ise açıklanmadı.

RUS DONANMASINDAN KARADENİZ’DE TATBİKAT

Rus Donanmasına bağlı birlikler, ABD’ye ait iki savaş gemisinin Karadeniz’de bulunduğu sırada “düşman hedeflerini yok etme” tatbikatı gerçekleştirdi.
Interfax haber ajansı, Karadeniz filosuna bağlı gemilerin, “düşman hedeflerini yok etme” tatbikatı yaptığını ve Novorossiysk ile Rus işgali altında bulunan Kırım’daki üslerde konuşlu hava savunma sistemlerinin de alarma geçirildiğini aktardı. Tatbikatla ilgili yapılan açıklamada, “Uçaksavar füze silah sistemleri ve toplarla havadaki sahte düşman hedefleri imha edildi.” denildi.

PUTİN’DEN TEHDİTVARİ AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin savunma sanayi yetkilileri ile bir toplantı düzenleyerek NATO hakkında ve Karadeniz’e giren ABD savaş gemilerine ilişkin tehditvari açıklamalarda bulundu. Putin, dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bölgeye gelen ABD donanmasına ait LCC-20 borda numaralı “USS Mount Whitney” adlı amfibi komuta kontrol gemisinin izleneceğini belirterek NATO’nun Rusya sınırındaki faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Putin, Karadeniz’deki gemilerin varlığına ilişkin ayrıca, ”Bakın, işte yeni bir Amerikan savaş gemisi daha Karadeniz’e girdi. Buna ya dürbünle bakılır ya da ilgili savunma sistemlerinin nişanından” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.