Karadeniz'de 6 kıtadan 32 ülkenin katıldığı "Sea Breeze 2021 Tatbikatı" başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından Karadeniz’de düzenlenen Sea Breeze 2021 askeri tatbikatı başladı.

Ukrayna’nın ev sahipliğinde Karadeniz’de yapılacak askeri tatbikata, bu sene 6 kıtadan 32 ülke katılıyor.

Karadeniz’de Ukrayna-ABD ortak askeri tatbikatı “Sea Breeze-2021”, bugün başladı. Bu sene 28 Haziran 2021 ile 10 Temmuz 2021 arasında düzenlenecek olan tatbikata 32 ülkeden 5 bin asker katılacak. Ayrıca tatbikatlarda 32 gemi, 40 uçak ve 18 özel harekat ve dalış ekibi yer alacak. Türkiye de Sea Breeze’in katılımcıları arasında bulunuyor.

Tatbikatlar, Karadeniz’in kuzeybatı kesiminde ile Mıkolayiv, Herson ve Odesa bölgelerinde yapılacak.

TÜRK İHA’LARI DA KULLANILACAK

Ukrayna’dan daha önce yapılan açıklamada bu yılki tatbikatlarda Taktik İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2’lerin kullanılacağı bildirildi. 

SEA BREEZE TATBİKATI

Sea Breeze, ABD Savunma Bakanlığı ile Ukrayna Savunma Bakanlığı arasında savunma ve askeri ilişkiler alanında mutabakat ve işbirliği memorandumu uyarınca 1997 yılından bu yana Ukrayna’da yürütülen çok uluslu bir askeri tatbikattır. Ukrayna ve ABD tarafından organize edilen tatbikatların amacı, Karadeniz bölgesi ülkeleri (Rusya hariç) arasındaki işbirliğini ve koordinasyonu geliştirmek.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.