İsveç’te, Rusya’nın casusluk faaliyetleri için kullanıldığından şüphelenilen balina tespit edildi

Rus donanmasının casusluk faaliyetleri için kullandığından şüphelenilen Beluga cinsi bir balina pazar günü İsveç kıyılarında görüldü. Beluga cinsi balina ilk kez 2019 Norveç’te tespit edilmişti.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Beluga önceki gün İsveç'in batısındaki Hunnebostrand yakınlarında görüldü. OneWhale derneğinden Sebastian Strand, Belugaların sevdiği Grönland ve Kutup Denizi'nin soğuk sularının tersine yani güneye doğru normalden daha hızlı bir şekilde ilerlerken tespit edildiğine işaret ettiği açıklamasında şunları söyledi:

“Neden bu kadar hızlı yüzdüğünü bilmiyoruz. Hormonları onu bir eş bulmaya zorluyor olabilir. Ya da yalnızlık… Belugalar çok sosyal oldukları için diğerlerini arıyor olabilir.”

Strand ayrıca balinanın 13 ile 14 yaşları arasında olabileceğine dikkat çekti.

Beluga cinsi balinalar ağırlıklı olarak Norveç'in en kuzeyindeki Svalbard takımadalarında görülüyor.

yaBeluga 2019’da Norveç’te görülmesinin ardından Norveççe balina anlamına gelen ‘hval’ ve Rusça'da sık kullanılan ve aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Putin'in de ön ismi olan ‘Vladimir'den esinlenerek ‘Hvaldimir’ adı verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.