İsveç'in NATO kaderini belirleyen Macaristan'da oylama ne durumda?

Macaristan Parlamentosunda İsveç'in NATO üyeliği konusunda, çoğunluk sağlanmadığı için anlaşmaya varılamadı. Macaristan, İsveç'in NATO kaderini belirleyecek son ülke olacak.

NATO üyesi olmak için yaklaşık 2 yıl önce adım atan İsveç, söz konusu süreci tamamlayamadı. 31 NATO üyesi ülkeden onay alması gereken İsveç'in son durağı Macaristan. İsveç'e yeşil ışık yakan Türkiye'nin ardından oylamada sona kalan Macaristan'dan yanıt bekleniyor. 

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ MACARİSTAN'DA ASKIYA ALINDI

Macaristan'da 5 Şubat'ta yapılan oylamada çoğunluk sağlanamadığı için bir sonuç çıkmadı. İsveç'in NATO kaderini belirleyecek olan Macaristan'da iktidar yanlıları parlamentodaki oylama katılmadı. İsveç devlet televizyonu STV'nin haberinde Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın liderliğindeki Fidesz Partisi milletvekillerinin, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanması için yapılan oturumu boykot ettiği ifade edildi.

Macaristan Parlamento Başkanı Laszlo Kover 26 Ocak 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, İsveç'in NATO'ya katılımında aciliyete gerek olmadığını belirtmişti. Öte yandan macaristan Başbakanı Viktor Orban, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'ı başkent Budapeşte'ye davet etmişti.

QHA

Anahtar Kelimeler:
NatoİsveçMacaristan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.