İsrail: Türkiye’deki tüm İsrailliler bir an önce ülkeyi terk etmeli

İsrail, yurtdışındaki vatandaşlarına yönelik ‘terör tehditlerinin’ arttığını belirterek, vatandaşlardan can güvenlikleri için bir an önce Türkiye’yi terk etmelerini istedi.

İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’nun Sözcüsü AFP’ye yaptığı açıklamada, “Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Türkiye’ye seyahat uyarısını en yüksek seviye olan 4’e çıkarıldığını doğrulayabilirim” dedi.

Ülkenin Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada ise, “Yurtdışındaki İsraillilere yönelik terör tehdidi artmaya devam ederken, Türkiye’de ikamet eden tüm İsrailliler, mümkün olan en kısa sürede Türkiye’yi terk etmelidir” denildi.

Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne dün akşam düzenlenen, hasta ve yerinden edilmiş yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği saldırının ardından, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara’daki Büyükelçiliği’nin önünde gösteriler yapıldı.

Polis, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu kompleksine girmeye çalışan protestocuları dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, söz konusu protestoda 5 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

dvf

Göstericiler İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’na girmeye çalışıyor (EPA)

İsrail ve Filistinli gruplar, söz konusu saldırının sorumluluğu konusunda karşılıklı suçlamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırının ardından yaptığı açıklamada, “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir” ifadesini kullandı.

Bugün İsrail’i ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden ise, İsrail’in saldırıdan İslami Cihad hareketini sorumlu tutan söylemini benimsedi.

Siyasi analistler, Gazze’deki hastaneye yönelik saldırının, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğini öne sürdü.

Şarku'l Avsat

AFP

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.