VAHŞET!.. İsrail’in Gazze'deki bir hastaneyi bombalaması sonucu en az 500 kişi hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El Ahli Arab Hastanesi’ne düzenlediği hava saldırısında en az 500 kişinin öldüğünü duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, Gazze'nin merkezindeki Ahli Arab hastanesinin bahçesine yapılan saldırıda en az 500 yerinden edilmiş insanın öldüğünü ve enkaz altında yüzlerce kişinin olduğunu belirtti.

Diğer yandan Gazze Şeridi'ndeki hükümet medya ofisi, işgalci İsrail’in Gazze şehrinin merkezindeki hastaneyi bombala olayını kınayarak bunu “yeni bir savaş suçu” olarak nitelendirirken, hastanede yüzlerce hasta, yaralı ve saldırılar sebebiyle zorla yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu kaydedildi.

İsrail ordusu saldırıya ilişkin AFP’nin açıklama talebine yanıt vermedi.

Şarku'l Avsat'ın haberine göre, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bugün, abluka altındaki Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı UNRWA'ya bağlı bir okulunun vurulması sonucu 6 kişinin öldüğünü duyururken, olayı “utanç verici” olarak nitelendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.