İsrail'de her 5 Yahudiden 4'ü ülke yönetimini suçluyor: İsrail Savunma Bakanlığı önünde protesto

İsrail’de Filistinli gruplar tarafından esir alınan İsraillilerin kurtarılması için Savunma Bakanlığı önünde gösteri düzenlendi.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, başkent Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı önünde yaklaşık 200 İsrailli toplandı.

Hükümet aleyhinde gösteri düzenleyen grup, Filistinli gruplar tarafından esir alınan İsraillilerin serbest bırakılmasını istedi.

Hamas’ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, daha önce yaptığı açıklamada, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırıları sona erene kadar elinde tuttuğu İsrailli asker esirlerin akıbetini tartışmayacağını kaydetmişti.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve diğer Filistinli gruplar, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Filistinli gruplar, Gazze Şeridi çevresindeki İsrail yerleşim yerleri ve askeri noktalardan çok sayıda sivil ve askeri esir almıştı.

İsrail’de her 5 Yahudi’den 4’ü, Filistinli grupların abluka altındaki Gazze Şeridi’nden 7 Ekim’de başlattığı saldırı ve sonuçları konusunda ülke yönetimini suçluyor.

Erajans

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.