İran, Türkçe isimlere kimlik kartı vermiyor!

İran Nüfus Müdürlüğü, Türk kökenli "Almıla" ismine kimlik vermeyi reddetti.

İran, Güney Azerbaycan’da yaşayan Türklere yönelik bir kimlik politikası uyguluyor. Güney Azerbaycan’da ikamet eden aileler çocuklarına, Türk kökenli bir isim verdikleri zaman kimlik alamıyor.

İran Nüfus Müdürlüğü,  Azerbaycan Türkü Almıla'ya isminin Türkçe olmasından ötürü kimlik vermeyi reddetti.

İRAN, ALMILA BEBEĞE DOĞUM BELGESİ VERMİYOR!

Güney Azerbaycan'ın Maki şehrinde doğan Almıla'nın 5 aylık olmasına rağmen hala doğum belgesi alınamadı. Almıla'nın ailesi, İran Nüfus Müdürlüğünün, Türkçe'de "Altın Elma" anlamına gelen ismin "yabancı olduğu" bahanesiyle belgeyi vermeyi reddettiğini bildirdi.

Almıla bebek, doğum belgesi olmadığı için en temel insanlık hakkı olan sağlık hizmetlerinden yararlanamamasının yanı sıra aşı da olamıyor.

İran Nüfus Müdürlüğünün, Azerbaycanlı çocukların Türk isimlerinden dolayı kimlik kartını vermeyi reddetmesi, ebeveynler tarafından protestolarla karşılandı ve ebeveynler yaşadıkları sorun karşısında seslerini duyurmak için bunu sosyal medyaya taşımak zorunda kaldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.