Hamas: Ateşkes görüşmeleri hızlandırılmış bir şekilde sürüyor

Hamas hareketinden resmi bir kaynak, ateşkes görüşmelerinin hızlandırılmış bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından aktardığına göre kaynak, yerinden edilenlerin Gazze ve kuzey bölgelerine geri dönüşünün, şu ana kadar ateşkes anlaşmasının tamamlanmasının önünde bir engel olduğunu bildirdi.

İsminin gizli kalmasını isteyen kaynak AWP’ye verdiği demeçte, Hamas’ın ‘Paris 1’ ve ‘Paris 2’ toplantıları çerçevesinde önerilenlere göre, ateşkesin ilk aşamasının bitiminden sonra kapsamlı ve nihai bir ateşkesi vurgulayan açık bir madde istediğini ifade etti.

Ramazan ayından önce ateşkes anlaşmasına varılması yönündeki müzakerelerin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten kaynak, “Bu konuda tarafların yoğun çabaları var ve Hamas büyük bir esneklikle uğraşıyor. Ancak güneyde bulunan yerinden edilenlerin, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki evlerine geri dönmesi konusundan vazgeçmeyecek” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.